Relatiecounseling

Iedereen is op zoek naar verbinding  

Je trouwt of gaat samen wonen met iemand van wie je houdt. Samen zijn maakt het leven betekenisvol. Je kunt elkaar steunen, je spiegelt elkaar en je corrigeert elkaar. Je wordt bevestigd door de ander waardoor je zelfverzekerder in het leven staat. Het huwelijk kan een plek zijn waar je, veilig verbonden, jezelf kunt zijn.

Houden van, dat doe je samen.

Maar, samen leven kan ook lastig worden. Het betekent namelijk ook dat je rekening houdt met de ander en met jezelf.

Dat vraagt om vaardigheden zodat je met elkaar kunt communiceren en elkaar ruimte kunt geven.

Iedere relatie kent periodes waarin het minder goed gaat. Juist op die momenten zoeken mensen naar een nieuw evenwicht: bv bij de start van het huwelijk, als er kinderen geboren worden, bij werkeloosheid, bij sleur, verschil in persoonlijke ontwikkeling, of geldproblemen  is een relatie kwetsbaar.

Relatieproblemen

Veel relatieproblemen hebben nogal eens te maken met miscommunicatie, je zit vast in patronen waardoor het niet lukt om scheefgegroeide situaties te veranderen.

De relatie loopt vast.

De ruzie escaleert.                                                                      

Of men hult zich in stilzwijgen.

Er bestaat een reëel gevaar dat je uit elkaar groeit. Veel huwelijken eindigen dan ook in een echtscheiding. Zijn hier kinderen bij betrokken, dan is dat schadelijk voor hen. Relatietherapie kan helpen uw relatie te veranderen zodat u weer in contact kunt komen met elkaar. Waarom zou u er niet voor gaan?

 

Emotionally Focused Therapy EFT (behandelmethode bij relatieproblemen)

Deze vorm van therapie richt zich op emotie als een drijvende kracht in ons leven. Relatietherapie volgens EFT is een internationaal bekende effectieve therapievorm waarmee goede resultaten bereikt worden. In een EFT behandeling wordt niet alleen gekeken naar de communicatiepatronen en het gedrag tussen de partners, maar vooral ook hoe de onderlinge verbondenheid en openheid van de partners er uitziet.

Relatietherapie

Tijdens de behandeling doorlopen we 3 fasen.

  1. Samen gaan wij allereerst op zoek naar negatieve patronen die uw relatieproblemen in stand houden. Deze patronen ( negatieve escalatie)  verhinderen de verbinding tussen u beiden.
  2.  Samen werken we aan het doorbreken van die patronen en verandering van gedrag. Door die gedragsverandering verandert ook de relatie en  ontstaat ruimte om opnieuw verbinding met elkaar aan te gaan, dat is de tweede fase.
  3. De derde fase is de consolidatiefase. In deze fase oefenen we  zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie.